Εκκλησιαστική Περιουσία

Μύθος και αλήθεια για την Εκκλησιαστική Περιουσία

PeriousiaEcclesiaΈπεσε στα χέρια μου ένα βιβλιαράκι 30 σελίδων περίπου το οποίο είχε ως τίτλο "Η αλήθεια για την περιουσία της Εκκλησίας, τη φορολόγηση και τη μισθοδοσία των κληρικών της" από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς. Συγγραφέας-συντάκτης αυτού του βιβλιου-ανάλυση (και πραγματικά τον ευχαριστώ) είναι ο κ. Ευάγγελος Π. Λέκκος, θεολόγος, νομικός.Χρόνια τώρα κι εγώ και όλοι μας ακούμε για την εκκλησιαστική περιουσία, την αμύθητη αυτή περιουσία που έχει η εκκλησία υπό την κατοχή της και δεν την μοιράζει να βοηθήσει συνανθρώπους της αλλά και το κράτος και ομολογουμένως όταν ανοιγόνταν ένα τέτοιο θέμα σε κάποια συζήτηση ερχόμουν σε δύσκολη θέση γιατί απ'τη μια δεν ήξερα την πραγματικότητα και δεν είχα επιχειρήματα να υποστηρίξω την άποψή μου κι απ'την άλλη δε μπορούσα να δεχθώ την προπαγάνδα (κατά την άποψή μου πάντα) έτσι άκριτα επειδή μου την εξέθετε ο συνομιλητής μου χωρίς να την υποστηρίζει με επιχειρήματα άλλα εκτός του ότι "το λένε όλοι", "το λένε στις ειδήσεις", "είναι κοινό μυστικό" κτλ.

Διαβάζοντας αυτό το βιβλιαράκι κατάλαβα αρκετά πράγματα, που ενίσχυσαν την άποψή μου. Όμως δεν έχει σημασία τόσο τι πιστεύει κανείς, αλλά γιατί το πιστεύει και με τι επιχειρήματα το υποστηρίζει. Επίσης πόσο καλοπροαίρετος είναι στο να ακούσει την αντίθετη άποψη και να την κρίνει αντικειμενικά, είτε αντικρούει τα πιστεύω του είτε όχι.

Το πόνημα αυτό λοιπόν είναι καλό να το διαβάσουν όλοι, ώστε να μπορούν να ενισχύσουν την άποψή τους πάνω στο θέμα που θίγει, είτε υποστηρίζουν τη μία πλευρά είτε την άλλη! Διότι υπάρχουν παραπομπές σε νόμους, συμβάσεις, ονόματα κτλ που μπορούν να διερευνηθούν από οποιονδήποτε ώστε να εξακριβωθεί η ισχύ τους! Μέχρι στιγμής πάντως δεν το έχει διαψεύσει κανείς!

Πιστεύω λοιπόν ότι δεν είναι δίκαιο να καταγγέλουμε (τώρα τελευταία ακόμα περισσότερο) πολιτικούς και κυβερνήσεις για διάφορες προπαγάνδες που πιστεύουμε ότι έχουν σκοπό να μας εξαπατήσουν και να μας χειραγωγήσουν ενώ απ'την άλλη πλευρά ό,τι αφορά την "αμύθητη περιουσία" της εκκλησίας να τη δεχόμαστε έτσι άκριτα μόνο και μόνο επειδή ενισχύει τα πιστεύω μας. Διότι μη ξεχνάμε ότι από τις εκάστοτε κυβερνήσεις έχει ξεκινήσει το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας κτλ.

Γενικά πιστεύω πως, άσχετα με το συγκεκριμένο θέμα, αυτός που διαδίδει μία προπαγάνδα είναι το ίδιο ένοχος με αυτόν που την δημιουργεί! Ίσως έχω πέσει κι εγώ, άθελά μου, θύμα αυτής της τακτικής, παλιότερα. Ο Θεός να με φυλάει να μην ξαναπέσω

Αυτή η... στην ουσιά, έκθεση γεγονότων, εκδόθηκε από τις εκδόσεις Σαΐτη και μπορείτε να το κατεβάσετε από εκεί ή από το παρόν άρθρο στο συνημμένο αρχείο παρακάτω.

 

Έτσι Απλά

Attachments:
Download this file (periousia_ekklisias.pdf)periousia_ekklisias.pdf[Η αλήθεια για την περιουσία, τη φορολόγηση της Εκκλησίας και τη μισθοδοσία των κληρικών της]250 kB

Επικοινωνία

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Ελλάδα
Πειραιάς, Καλλίπολη 89113

Copyright © 2013 Γιάννης Χαλκιάς † Yiannis Chalkias Official Site.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.